STAGIU

tech-features-bg

Autoritatea pentru Supravegherea Publică a Activității de Audit Statutar (ASPAAS) este autoritatea competentă pentru stabilirea cerințelor privind accesul la stagiul în activitatea de audit financiar, organizarea și desfășurarea stagiului de pregătire practică în conformitate cu prevederile art. 11 din Legea nr. 162/2017 și formarea/instruirea teoretică a stagiarilor în audit financiar în conformitate cu prevederile art. 7 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 162/2017.

Stagiul în activitatea de audit financiar include două componente, respectiv instruirea teoretică a stagiarilor și stagiul de pregătire practică.

Stagiul de pregătire practică se efectuează în baza Contractului de stagiu, respectiv contractul încheiat între un auditor financiar sau firmă de audit care a fost atestat/ă de ASPAAS pentru a oferi îndrumare stagiarilor în activitatea de audit financiar și un stagiar, contrasemnat de mentor în cazul firmei de audit, cuprinzând drepturile și obligațiile părților pe perioada desfășurării stagiului.

tech-features-bg-2-1200x53