ANUNȚURI / COMUNICĂRI FORMARE PROFESIONALĂ

tech-features-bg

Stimați membri ai profesiei,

Vă aducem la cunoștință faptul că formarea profesională continuă structurată (FPCS) aferentă anului 2022 se efectuează, în sistem online, pe platforma de e-learning a CAFR, în perioada 08 noiembrie 2022 – 15 mai 2023.

Programul de formare este disponibil pe site-ul ASPAAS și poate fi vizualizat aicicât și pe site-ul CAFR. Instrucțiunile privind parcurgerea cursurilor se gasesc pe site-ul cafr.ro, aici: Instructiuni Vizualizare Cursuri Pregatire Profesionala CAFR 2022

Atentie!

După această dată, cursurile vizualizate pe platformă nu vor mai fi luate în considerare ca ore FPCS aferente anului 2022, în vederea acordării e-vizei!

Stimați membri ai profesiei,

Vă aducem la cunoștință faptul că în perioada 20 iunie – 07 august 2022 va avea loc o sesiune suplimentară de formare profesională continuă structurată (FPCS) aferentă anului 2021, organizată, în baza delegării, de Camera Auditorilor Financiari din România (CAFR),  în conformitate cu Programul de pregatire profesională aprobat de ASPAAS.

ASPAAS

„Atât raportarea activității, , cât şi Declaraţia privind buna reputaţie şi Declaraţia privind formarea profesională continuă efectuată, se încarcă pe platforma de raportare a ASPAAS, anual la rubrica specificată. Aceasta poate fi accesată pornind de aici: https://www.aspaas.gov.ro/raportare/ . Documentele transmise la sediul ASPAAS sau pe email nu sunt luate în considerare.

Începând cu raportul aferent 2021 cele două declarații au fost incluse în cadrul acestuia.

Vă rugăm să va asiguraţi că aţi completat corect şi complet declaraţiile. În acest sens vă rugăm să nu mai modificați / adăugați la / sau scurtați textul formularelor tip puse la dispoziție pe siteul ASPAAS; completați / bifați / încercuiți doar secțiunile ce vi se aplică restul secțiunilor rămânând goale sau nebifate.

Reiterăm, în ceea ce priveşte declaraţia de formare profesională continuă, următoarele:

– Adeverinţele de participare sau orice alt act doveditor se vor scana într-un singur PDF împreună cu declaraţia mai sus menţionată deoarece platforma nu suportă încărcarea simultană a două sau mai multe documente.

– LA CĂSUŢA NR 2 – prin participarea la programe de formare profesională organizate de către Autoritatea pentru Supravegherea Publică a Activităţii de Audit Statutar (ASPAAS) am îndeplinit cerinţa de a efectua numărul de ………… ore de formare profesională continuă structurată (ore FPCS) – începând cu anul 2021 formarea profesională a fost delegată către CAFR, deci aici rămâne necompletat;

– LA CĂSUŢA NR 3 – prin participarea la programe de formare profesională organizate de către Camera Auditorilor Financiari din România (CAFR), în cazul delegării, am îndeplinit cerinţa de a efectua numărul de ………. ore FPCS – aici se bifează şi completează strict nr de ore structurate efectuate prin sesiunile de formare organizate de CAFR – prin delegare, ceea ce înseamnă, în acest moment, doar orele efectuate între 8 noiembrie 2022 – 15 martie 2023; Pentru completarea corectă puteţi consulta secţiunea Cursurile mele din homepage-ul contului dumneavoastră din platformă, unde vă sunt detaliate toate cursurile structurate la care aţi participat până în acest moment;

– LA CASUŢA NR 4 – prin participarea la programe de formare profesională recunoscute de către ASPAAS am îndeplinit cerinţa de a efectua numărul de ………. ore FPCS – aici se bifează şi completează strict nr de ore structurate efectuate prin programele de formare susţinute de CECCAR şi CCF, de unde ASPAAS recunoaşte un nr limitat de ore, în baza protocoalelor încheiate cu aceste organisme profesionale;

!!!… Totodată, vă reamintim faptul că termenul anual de depunere a raportului este data de 1 ianuarie – 15 mai.”

Stimați membri ai profesiei,

Vă aducem la cunoștință faptul că în perioada 03.11.2021 –  27.03.2022 vor avea loc cursurile de formare profesională continuă structurată (FPCS) organizate de Camera Auditorilor Financiari din România (CAFR) în conformitate cu programul de pregatire profesională aprobat de ASPAAS.

Programul este disponibil atât pe site-ul ASPAAS cât și pe site-ul CAFR, și poate fi vizualizat aici.

Stimati membri ai profesiei,

In conformitate cu prevederile legale in vigoare (Ordinul Nr. 89/2018 cu modificarile si completarile ulterioare, Ordinul Nr. 90/2018 modificarile si completarile ulterioare, respectiv Ordinului Nr. 383/2019 modificarile si completarile ulterioare), va informam ca, incepand cu anul 2021 termenul de depunere a Declaraţiei privind respectarea criteriilor de bună reputaţie a stagiarilor în activitatea de audit financiar, a auditorilor financiari şi a firmelor de audit, precum si a Declaraţiei anuale privind formarea profesională continua este acelasi cu termenul limita de raportare –  15 mai 2021.

Declaratiile se incarca in platforma ASPAAS in sectiunile special dedicate din cadrul contului.

Declaratiile transmise pe email sau depuse/transmise la sediul ASPAAS nu sunt luate in considerare.

tech-features-bg-2-1200x53